October 1, 2022

RDB-Design

Specialists in home design

In China, the Jinxing Miners’ Canteen is Renovated by Aurelien Chen

The main hall at the renovated Jinxing Miners Canteen

Just a handful of limited a long time back, the Jinxing Miners’ Canteen was in a state of disrepair: The ceiling experienced all but collapsed, the wooden was rotting and the overall factor essential far far more than a new coat of paint. Its restoration was the ideal problem for French architect Aurelien Chen, who specializes in cultural and renovation jobs.

Initially designed in the 1970s, the canteen (and the adjacent places of work intended by German architects in 1912) when served a neighborhood of coal miners. The new iteration by Chen is a vibrant cultural place, total with a literary café, library, exhibition spaces, bar, cafe and theatre.

Exterior view of the newly renovated canteen by Aurelien Chen

Nevertheless the constructing was in lousy ailment, it experienced fantastic bones: Its characteristic “Red Era” design served as the starting position for Chen’s redesign. The inside also showcased standard aspects of Western architecture in China, together with a flower-shaped ceiling rose whose type drove the design of the principal hall. But the accurate pièces de resistance are the arched doorways and vaulted basement, which ended up uncovered throughout the building period.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation

The colours, components and furniture of the “Red Era” have been reinterpreted to modernize the inside. In the main corridor, a flora-inspired installation can take centre phase under the gabled picket roof. The multifunctional space can be used as an data desk, exhibition room, rest location, stage or for roundtable dialogue. The bordering furnishings take after the centrepiece’s natural form, encouraged by the current light fixtures’ concentric circles with built-in bookshelves to lessen muddle in the open thought space.

The main hall at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen

Expertly marrying current and new features, the bar is divided from the key hall by a black metal mesh folding display. The building’s concrete walls, painted with slogans from the “Red Era” in Chinese characters, aid the bar, which repurposes the canteen counter from the authentic making. The graphic black and white checker-patterned tile ground nods to the space’s initial finishes, when vivid inexperienced counter stools and a partition wall designed of red and yellow perforated metal panels increase a pop of color.

Jinxing Miners’ Canteen prior to renovation
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen
The bar space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

On the other side of the partition, the restaurant strikes an completely distinctive tone. Listed here, wealthy hues of navy and brass impart a lavish really feel, while the dimpled metal ceiling bounces gentle around the area. To additional emphasize the archways found out in the design section, Chen mimicked these varieties in the restaurant’s booth alcoves, also designed of black metallic mesh.

The restaurant space at the Jinxing Miners' Canteen by Aurelien Chen

Beneath, a slash out in the checkered flooring, protected with glass, allows readers to peer down the initial staircase into the basement, visually linking the two degrees. In this space, Chen selected the path of nominal intervention, embracing the historic vaulted composition to make cozy studying nooks and exhibition spaces.

Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen
Vaulted basement featuring reading nooks by Aurelien Chen

An arched Corten steel quantity on the façade now has the new staircase, whilst blue steel ornaments have been included to the other openings to unify the setting up with its historic neighbours. Initiated by the area government’s Sustainable Enhancement Plan, the Jinxing Miners’ Canteen renovation types element of the Urban and Rural Organizing and Layout Institute of CSCEC’s new grasp system for the web page. Supplied just just one 12 months to layout and finish the challenge, Chen’s sensitive — and successful — redesign provides a window into the earlier, whilst generating a house that serves the neighborhood in the current.

Exterior view of the renovated canteen building by Aurelien Chen
Blue ornamented windows at Jinxing Miners Canteen by Aurelien Chen